Chromebook в училище

parallax background

Най-добрите устройства за образователната среда!

Устройствата Chromebook притежават функции, здравина и производителност, с които нито едно друго устройство не може да отговори на нуждите на образованието. С Chromebook няма загуба на ценно време от часа - той стартира за секунди, има минимална опасност от счупване, батерията му издържа цял учебен ден с едно зареждане, няма вируси, лесен е за администриране и управление. Чрез ChromeOS и Google Workspace ще имате достъп до всички необходими приложения и ресурси в облака - навсякъде, по всяко време.

Chromebook и Google Workspace трансформират и подобряват както училищната администрация, така и преживяването в класната стая. Те са едно цялостно решение за училище!

6 плюса при използването на Chromebook за образованието:

Съотношението цена/качество

Операционната система Chrome OS предлага безпрецедентна сигурност и свобода от вируси

Chromebook устройствата са лесни за използване

Chromebook устройствата улесняват работата в екип и “стават” за всички часове

Неограничен брой потребители, неограничен брой ползи за образованието

Може да се инсталират от разстояние приложения върху устройствата на учениците и учителите;

new_way

Трансформация на компютърния кабинет

Няколко Chromebook и устройството за съхранение и зареждане ЗарядBOX могат да направят от всяка класна стая компютърен кабинет! Технологиите престават да бъдат изолирана, обособена част на учебния процес и се превръщат в естествен достъпен инструмент за справяне с предизвикателствата. Мобилният компютърен кабинет позволява на учителите и учениците да използват уменията си, за да създадат реални продукти и съдържание по всеки учебен час.

15 Chromebook устройства + 1 Chromebook за учител + ЗарядBOX са достатъчни да трансформират компютърния кабинет така, че ученето, работата в екип, проектно-базираното обучение и създаването на съдържание да бъдат лесни за всички.


img1

Chromebook за учителя

Компютърът е един от най-важните инструменти в ръцете на съвременния учител! Важно е да бъде надежден, затова е добре да отговаря на някои много сериозни критерии:

  • да работи бързо и батерията да издържа цял учебен ден
  • да е лесен за работа в облака и Google класна стая;
  • да бъде снабден със SSD или eMMC памет вместо твърд диск;
  • да има чувствителен на допир екран и писалка - така лесно ще може да се използва и като интерактивна дъска
  • да има всички необходими портове (най-вече USB и порт за връзка с мултимедия)
  • да бъде здрав и гъвкав - 360 градуса завъртане на екрана
  • да бъде лек и удобен - до 1,5 кг. и да се побира в дамска чанта или раница

 
new_in2

Моделът 1:1 - устройство за всеки ученик

1:1 (едно към едно) е модел на организация на учебния процес, при който всеки ученик и учител имат свое електронно устройство и свързан към него персонален профил. 1:1 се прилага в десетки държави по света като в страните САЩ, Великобритания, Белгия, Нидерландия, Люксембург, Финландия, Швеция, Дания и Норвегия моделът е масов и доминира. В България моделът се прилага от 2018 г., а към 2021 г. го прилагат 38 училища в над 70 паралелки от Пловдив, София, Варна, Бургас, Ботевград, Хасково, Харманли и др.
1

Управление на Chromebook от разстояние

С помощта на надграждане на Chrome за образованието настройвате и управлявате вашите устройства бързо, лесно и ефективно. Надграждането( Chrome Education Upgrade - CEU) позволява на училището да има цялостен контрол върху употребата на устройствата от разстояние!

Acer ARcore

Виртуална и добавена реалност в учебна среда

Виртуална и добавена реалност в учебна среда е проект на Център за творческо обучение, чиято цел е да разгърне възможностите на Chromebook и Google workspace за образованието, за да направи преподаването и ученето още по-вълнуващо. С помощта на добавената (augmented reality) и виртуална (virtual reаlity) реалност учителите и учениците не са ограничени единствено в пространството, което предлага класната стая.

Към 2021 г. 21 български училища използват технологията и превръщат учебните часове в магично приключение, а учениците - в създатели.

210+

паралелки по модел 1:1 в България


600+

училища внедряват Google Workspace за образованието


900+

сертифицирани учители по програми на Google


20000+

Chromebook в български училища


Изпратете запитване
Вашата количка
0