Често задавани въпроси

FAQ

Тук са синтезирани най-често задаваните въпроси относно Chrome OS, Chromebook и работата с него.

Въпроси:

Работи ли Chromebook/Chrome OS на български?
Да. Операционната система ChromeOS може да се показва изцяло на български език. Поддържат се BDS и традиционна фонетична клавиатурна подредба. Налична е и проверка на правописа на български език.
Как се инсталират приложения на Chromebook?
Чрез Chrome Web Store и Google Play Store. ChromeOS поддържа и традиционни Linux приложения, които се инсталират на отделен (и автоматично създаден) дял на вградената памет.
Работи ли Chrome OS с Windows приложения/програми и MS Office?
Windows приложения и .exe файлове не могат да се инсталират на ChromeOS, но Microsoft приложения, включително Microsoft Office могат да се намерят и в Google Play Store или да се стартират в браузъра. ChromeOS има пълна съвместимост с Office 365.
Трябва ли ми интернет, за да ползвам Chromebook?
Chromebook работи и без връзка към интернет. Могат да се използват всички локални файлове и инсталирани приложения. В момента, в който отново се свържете към интернет свършеното от Вас ще се синхронизира с облака. Gmail също позволява четете и писане на писма офлайн.
Работят ли по-специализираните програми (като тези на Adobe,например) на Chromebook?
Повечето програми имат Android версии и са достъпни чрез Google Play Store. Могат да бъдат използвани и web-базирани версии на специализиран софтуер или Linux версиите.
Трябва ли специално обучение, за да се използва Chromebook?
Употребата на Chromebook е интуитивна и има много информация в интернет и специализираните страници за помощ на Google. -> Google Help Centre
Трябва ли ми антивирусна програма за Chromebook?
Не!
Има ли възможност за тестване на устройството?
Да, с предварителна уговорка в офис при нас или за няколко дни с приемо-предавателен протокол, подписан и от двете страни
Как да върна до фабрични настройки?
Връщането на фабричните настройки се нарича “Powerwash”. Може да се активира от менюто с настройки (най-отдолу) или чрез клавишната комбинация Ctrl+Alt+Shift+r в началния екран след като стартирате устройството.
Как се свързва Chromebook към проектор/екран?
Чрез HDMI, като в зависимост от модела е нужен Type-C - HDMI адаптер или чрез Chromecast

Тук са синтезирани най-често задаваните въпроси относно Chrome OS, Chromebook и работата с него.

Изпратете запитване
Вашата количка
0