Какво е Chromebook?

Chromebook е преносим компютър създаден за работа в облака. Разработени са така, че да са леки и здрави, работят с настолната версия на браузъра Google Chrome и поддържат Android приложения от Google Play Store. Животът на устройствата е над 5 години и цената им в повечето случаи е по-ниска, в сравнение с други устройства с подобни характеристики и функционалности. Chromebook са №1 устройства в училищното образование в редица държави, сред които Швеция, Холандия, Дания, САЩ, Австралия и други.

Потребителите имат нужда от по-малко технически умения, за да работят с Chromebook, в сравнение с настолни компютри и операционни системи. Chromebook е чудесен заместител на компютърен кабинет или персонален компютър за учител.

Ac_CB5-132T_C738T_black_14

Запознайте се с операционната система Chrome OS

chromeOS_6

Операционната система Chrome OS е бърза, лека и сигурна, Linux базирана операционна система. Благодарение на нея, Chromebook стартира за 8 секунди и работи до 12 часа с еднократно зареждане на батерията. Работата с компютъра се случва директно през Google профила на потребителя и през Chrome браузър. Това означава, че без проблем може да се използва в един ден от различни хора, защото информацията в устройството е свързана с профила на човека, който го използва, без да се записва на дисковото пространство. Всичко се случва директно в облака!

  • Chrome OS се актуализира сам без да прекъсва работата на компютъра!
  • Chrome OS оптимизира работата на батерията, така че да правите повече с едно зареждане!


photo_1

Издръжливост и здравина

Всички Chromebook устройства са тествани по стандарт от военен клас (MIL-STD 810G). Те имат удароустойчив корпус, който може да поеме тежест от 60 кг, а противоудърният амортисьор и подсиленият дизайн предпазват компонентите така че устройствата да устоят на изпускания от около 1 м. Някои модели са снабдени с дренажна система, така че ако бъдат залети с течност (до 300 мл) това няма да се отрази на работата на Chromebook!
photo_2

Управление и продуктивност

Управлението на Chomebook е лесно! С краткото време за стартиране можете да започнете работа по-бързо, а опростеният интерфейс е лесен за научаване. Има и вградена система антивирусна система срещу злонамерен софтуер. Ниската консумация на енергия на Chromebook позволява устройствата да работят до 12 часа с едно зареждане - не е необходимо захранващият адаптер да бъде винаги с вас! Chromebook устройствата са подсигурени със силен и постоянен безжичен сигнал и всички необходими портове (USB 3.0, Type C към HDMI /VGA, за връзка с проектор/екран, AUX, при някои модели има и място за допълнителна карта с памет).
photo_3

Преминаване към Chromebook

Chromebook е устройството, което е умно, сигурно и бързо. Да преминете към Chromebook от друг тип компютър и операционна система е лесно! За нула време ще имате достъп до всички файлове от старото си устройство през вашия Google профил! Всичко е в облака!

Преминаване към Chromebook в 3 стъпки
Изпрати запитване