Какво е Chromebook?

Chromebook е преносим компютър създаден за работа в облака. Разработени са така, че да са леки и здрави, работят с настолната версия на браузъра Google Chrome и поддържат Android приложения от Google Play Store. Животът на устройствата е над 5 години и цената им в повечето случаи е по-ниска, в сравнение с други устройства с подобни характеристики и функционалности. Chromebook са №1 устройства в училищното образование в редица държави, сред които Швеция, Холандия, Дания, САЩ, Австралия и други.

Потребителите имат нужда от по-малко технически умения, за да работят с Chromebook, в сравнение с настолни компютри и операционни системи. Chromebook е чудесен заместител на компютърен кабинет или персонален компютър за учител.

Ac_CB5-132T_C738T_black_14

Запознайте се с операционната система Chrome OS

chromeOS_6

Операционната система Chrome OS е бърза, лека и сигурна, Linux базирана операционна система. Благодарение на нея, Chromebook стартира за 8 секунди и работи до 12 часа с еднократно зареждане на батерията. Работата с компютъра се случва директно през Google профила на потребителя и през Chrome браузър. Това означава, че без проблем може да се използва в един ден от различни хора, защото информацията в устройството е свързана с профила на човека, който го използва, без да се записва на дисковото пространство. Всичко се случва директно в облака!

  • Chrome OS се актуализира сам без да прекъсва работата на компютъра!
  • Chrome OS оптимизира работата на батерията, така че да правите повече с едно зареждане!


Производителност и висока обработваща мощност

Ниската консумация на енергия и софтуерът с точна и бърза реакция се осигуряват благодарение на вградения процесор на Intel®. С допълнителната производителност учебните проекти с голямо количество визуален материал протичат по-безпроблемно, така че задачите се извършват по-бързо.

Chromebook_Spin_512_R851TN_Intel_celeron

photo_1

Издръжливост и здравина

Всички Chromebook устройства са тествани по стандарт от военен клас (MIL-STD 810G). Те имат удароустойчив корпус, който може да поеме тежест от 60 кг, а противоудърният амортисьор и подсиленият дизайн предпазват компонентите така че устройствата да устоят на изпускания от около 1 м. Някои модели са снабдени с дренажна система, така че ако бъдат залети с течност (до 300 мл) това няма да се отрази на работата на Chromebook!


Управление и продуктивност

Управлението на Chomebook е лесно! С краткото време за стартиране можете да започнете работа по-бързо, а опростеният интерфейс е лесен за научаване. Има и вградена система антивирусна система срещу злонамерен софтуер. Ниската консумация на енергия на Chromebook позволява устройствата да работят до 12 часа с едно зареждане - не е необходимо захранващият адаптер да бъде винаги с вас!

Chromebook устройствата са подсигурени със силен и постоянен безжичен сигнал и всички необходими портове (USB 3.0, Type C към HDMI /VGA, за връзка с проектор/екран, AUX, при някои модели има и място за допълнителна карта с памет).

photo_2

preminavane_kam_chromebook

Преминаване към Chromebook

Chromebook е устройството, което е умно, сигурно и бързо. Да преминете към Chromebook от друг тип компютър и операционна система е лесно! За нула време ще имате достъп до всички файлове от старото си устройство през вашия Google профил! Всичко е в облака!

Преминаване към Chromebook в 3 стъпки

Нашите партньори


Copy of GfE-Badges-Horizontal_Partner
acer_for_education_logo
Custom-Insignia_s
intel
ASUS_Logo
Изпратете запитване
Вашата количка
0