Chromebook в училище

secondary_banner_5

Най-добрите устройства за образователната среда!

Те притежават функции, здравина и производителност, с които нито едно друго устройство не може да отговори на нуждите на образованието. С Chromebook няма загуба на ценно време от часа - той стартира за секунди, има минимална опасност от счупване, батерията му издържа цял учебен ден с едно зареждане, няма вируси, лесен е за администриране и управление. Чрез ChromeOS и G Suite ще имате достъп до всички необходими приложения и ресурси в облака - навсякъде, по всяко време. Chromebook и G Suite трансформират и подобряват както училищната администрация, така и преживяването в класната стая. Те са едно цялостно решение за училище!

6 + при използването на Chromebook за образованието:

Съотношението цена/качество

Операционната система Chrome OS предлага безпрецедентна сигурност и свобода от вируси

Chromebook устройствата са лесни за използване

Chromebook устройствата улесняват работата в екип и “стават” за часовете по информатика и информационни технологии

Неограничен брой потребители, неограничен брой ползи за образованието

Може да се инсталират от разстояние приложения върху устройствата на учениците и учителите;

new_way

Трансформация на компютърния кабинет

Няколко Chromebook и устройството за съхранение и зареждане ЗарядBOX могат да направят от всяка класна стая компютърен кабинет! Технологиите престават да бъдат изолирана, обособена част на учебния процес и се превръщат в естествен достъпен инструмент за справяне с предизвикателствата. Мобилният компютърен кабинет позволява на учителите и учениците да използват уменията си, за да създадат реални продукти и съдържание по всеки учебен час.

15 Chromebook устройства + 1 Chromebook за учител + ЗарядBOX са достатъчни да трансформират компютърния кабинет така, че ученето, работата в екип, проектно-базираното обучение и създаването на съдържание да бъдат лесни и приятни като детска игра!

new_icons_2

Моделът 1:1 - устройство за всеки ученик

1:1 (едно към едно) е модел на организация на учебния процес, при който всеки ученик и учител имат свое електронно устройство и свързан към него персонален профил. Моделът предполага използване на дигиталните технологии като ресурс и платформа, а не като самоцел.

Моделът 1:1 предполага, че учителите и учениците имат достъп до цялото съдържание, което интернет предлага (или друг набор от съдържание). Това е предпоставка за значителни промени в хора на учебния час, целите на занятието и процесите на преподаване и учене изобщо.

world_ma2p

Къде моделът 1:1 вече работи?

1:1 се прилага в десетки държави по света като в страните САЩ, Великобритания, Белгия, Нидерландия, Люксенбург, Финландия, Швеция, Дания и Норвегия моделът е масов и доминира. Моделът е нов за България, но с изграждането на WiFi мрежи в училищата и наличието на облачни платформи и източници на учебно съдържание, той става все по-достъпен.

Целта на модела 1:1 е да развие дигиталната компетентност на учители и ученици и да “стъпи” на технологиите като средство за учене и добиване на знания, умения и увереност във всички учебни часове, предмети и проекти.

Кога 1:1 е приложен успешно?

Добро планиране на учебните занятия

Наличие на добре запознат учителски екип и организация като цяло

Устройствата могат да се използват във всеки учебен клас, всяка класна стая (или друга среда)

Учениците могат да използват устройствата свободно без допълнителни инструкции

Устройствата да бъдат лични и да се носят вкъщи, а свързаните профили (по модела name@school.bg) да бъдат единния достъп до учебни ресурси

Да има достъп до електронно съдържание (домашна работа, тестове, документи и тн) навсякъде и по всяко време

9

паралелки по метод 1:1 в България


200+

училища партньори на Google for education


450+

сертифицирани учители по програми на Google


800+

Chromebook в български училища


u4itel

Chromebook за учителя

Компютърът е един от най-важните инструменти в ръцете на съвременния учител! Важно е да бъде надежден, затова е добре да отговаря на някои много сериозни критерии:

  • да работи бързо и батерията да издържа цял учебен ден
  • да е лесен за работа в облака и Google класна стая;
  • да бъде снабден със SSD или eMMC памет вместо твърд диск;
  • да има чувствителен на допир екран и писалка - така лесно ще може да се използва и като интерактивна дъска
  • да има всички необходими портове (най-вече USB и порт за връзка с мултимедия)
  • да бъде здрав и гъвкав - 360 градуса завъртане на екрана
  • да бъде лек и удобен - до 1,5 кг. и да се побира в дамска чанта или раница

Препоръчано устройство, подходящо за учител: Chromebook Spin 512

g-suite_prod_10

G Suite за образованието

Електронна платформа, безплатна за държавните и общински училища. Платформата позволява създаване и персонализирани електронни профили за персонал и ученици (name@school.bg). Профилите дават достъп до редица инструменти за продуктивност и сътрудничество, разработени и поддържани от Google.

Не се изисква инсталация на софтуер или специални настройки, достатъчно е устройство с достъп до интернет. Организациите използващи Google G Suite за образованието се ползват от неограничено пространство за съхранение в облака, допълнителни административни инструменти, а всички настройки се извършват от единен администраторски панел. Повече информация може да намерите тук: cloud.cct.bg

AR_VR

VR и AR в класната стая

Виртуалната (VR) и добавената (AR) реалност стават достъпни за учениците в класната стая чрез редица безплатни приложения. Всички те работят чрез профилите на учениците в облака. Google експедиции, Tour Creator и Poly правят AR и VR достъпни във всяка класна стая. За пълно преживяване на добавена реалност е създаден и Chromebook Tab 10 - първият таблет с Chrome OS.

“Виртуална и добавена реалност в класната стая” е проект на Център за творческо обучение. Вижте повече на www.vr.cct.bg

G_classroom

Google Classroom

Приложението Google “Класна стая” е част от G Suite за образованието и дава мигновен достъп до учебни материали и задачи, предназначени за класа. Самото използване на Класна стая представлява стъпка към проектно-базираното обучение, като предоставя задания с реални крайни срокове и дава възможност за обратна връзка в реално време - както от преподавателя, така и от останалите ученици.

За да използват “Класна стая”, учители и ученици имат нужда единствено от профил в домейна на училището. Учителите могат да създават, а учениците да участват в неограничен брой класни стаи.

ref_school

Google референтно училище

Google референтните училища са училища, признати от Google за техния забележителен пример в използването на технологии с цел подобряване и оптимизиране на учебните процеси и резултатите от тях. Привилегия на всяко референтно училище е да бъде домакин на екип от други училища, да споделя своя опит и добри практики, да организира събития и тн.

ЕГ “Иван Вазов”, Пловдив е първото Google референтно училище на Балканите - вижте тяхната история на успеха тук.

GEG

Google Educator Group (GEG)

GEG е независима общност за взаимопомощ и подкрепа. GEG Plovdiv е първата официално призната от Google такава група, която създадена от учители за учители. Членството в групата е безплатно и доброволно. Членовете заедно търсят нови начини за организиране на учебния процес чрез технологии и са готови да споделят своя опит и да взаимодействат с колеги, за да отговорят на нуждите на съвременните ученици. Лидерите на GEG Plovdiv са сертифицирани обучители и трейнъри и напълно доброволно осъществяват дейностите, които общността реализира. Повече за GEG: cloud.plovdiv.bg
g_certificates

Google Certified Educator Level 1 & 2

Програмата Google Certified Educator е разработена от Google и насочена специално към учители. Сертифицираните учители представляват ценен ресурс за училищата, в които работят. От тях се очаква да подпомагат работата на своите колеги за създаване на удобно съдържание в облака; да споделят добри практики и да прилагат наученото във всекидневието; да провеждат вътрешни обучения за повишаване на квалификациите на останaлите учители за използване на облачните технологии в учебния процес; да споделят опит и учебни материали; да организират екипи за работа по конкретни задачи. Повече за програмата: cloud.cct.bg
 
Изпратете запитване
Вашата количка
0